Het verhaal achter Me-Like

Before you fly you gotta run
Before you run you gotta walk
Before you walk you gotta crawl
Before you crawl you gotta be born

(Run or Fly – Pro Era)

Me-Like is een lifestyle brand, die gaat over herkenning en erkenning. Door de slogans, maar ook door verbinding, samenwerking en sponsoring. De slogans roepen een emotie op en weten je te raken. Toch is het niet alleen de kracht van   de slogans; het is de kracht van Me-Like. De Me-Like family: DJ’s, artiesten, en feestgangers: we zijn allemaal gelijk. We’re all looking for our friends.

Achter Me-Like schuilt de Turks-Bosnische Melike Halici. Een creatieve levensgenieter. Vanaf het moment dat Melike festivals bezoekt en zich begeeft in het nachtleven, soms als DJ, soms als maker van muziek en soms als bezoeker, verzamelt zij al slogans. Deze bijzondere collectie – opgeschreven in een klein notitieboekje – vormde de basis van de nieuwe lifestyle brand Me- Like. “Jarenlang heb ik slogans verzameld die mij raakten. Tot ik dacht: het wordt tijd dat ik er iets mee ga doen.” Shirts met een boodschap die tijdens feesten en festivals zullen uitnodigen tot een gesprek.

Als DJ draaide zij onder meer op Bora Bora Ibiza, in de Heineken Music Hall Amsterdam, in Outland Rotterdam, in de Lexion en in de Hemkade Zaandam. Als bezoeker van feesten kwam en komt ze overal. Ze vond het vaak lastig om het juiste shirt te vinden. Zo ging ze op zoek naar shirts van hoge kwaliteit, modieus, duurzaam maar ook met de perfecte vormgeving, pasvorm en print. Het was de start van Me-Like Shirts.

Tijdens feesten en op haar vele reizen vonden mensen het altijd moeilijk om haar naam uit te spreken: mee-lie-ke. Om het te vereenvoudigen zei ze altijd: je schrijft het als me like, als in me like you. Het betekende vaak de start van een geanimeerd gesprek. Het werd haar bijnaam en bleek de ideale naam voor haar eigen brand “Me-Like”.